<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1252">
</head>
<body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; -webkit-line-break: after-white-space; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 14px; font-family: Calibri, sans-serif;">
<div>On the node in question Try: lsmod | grep lustre</div>
<div><br>
</div>
<div>followed by: modprobe lustre</div>
<div><br>
</div>
<div>I'm betting the modules aren't loaded for some reason, generally that reason is found in dmesg.</div>
<div><br>
</div>
<span id="OLK_SRC_BODY_SECTION">
<div style="font-family:Calibri; font-size:11pt; text-align:left; color:black; BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-BOTTOM: 0in; PADDING-LEFT: 0in; PADDING-RIGHT: 0in; BORDER-TOP: #b5c4df 1pt solid; BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-TOP: 3pt">
<span style="font-weight:bold">From: </span>lustre-discuss <<a href="mailto:lustre-discuss-bounces@lists.lustre.org">lustre-discuss-bounces@lists.lustre.org</a>> on behalf of Raj <<a href="mailto:rajgautam@gmail.com">rajgautam@gmail.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Date: </span>Wednesday, November 1, 2017 at 7:48 AM<br>
<span style="font-weight:bold">To: </span>Parag Khuraswar <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com">parag_k@citilindia.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Cc: </span>Lustre discussion <<a href="mailto:lustre-discuss@lists.lustre.org">lustre-discuss@lists.lustre.org</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Subject: </span>Re: [lustre-discuss] mdt mounting error<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>
<div>
<div>
<div dir="auto">Parag, I have not tested two FS using a common MGT and I donít know whether it is supported.</div>
</div>
<div><br>
<div class="gmail_quote">
<div>On Wed, Nov 1, 2017 at 6:37 AM Parag Khuraswar <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com" target="_blank">parag_k@citilindia.com</a>> wrote:<br>
</div>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
Hi Raj,<br>
<br>
But I have two file systems,<br>
And I think I can use one mgt for two filesystems. Please correct me if<br>
I am wrong.<br>
<br>
Regards,<br>
Parag<br>
<br>
<br>
On 2017-11-01 16:56, Raj wrote:<br>
> The following can contribute to this issue:<br>
> - Missing FS name in mgt creation (it must be <=9 character long):<br>
> --fsname=<br>
> mkfs.lustre --servicenode=10.2.1.204@o2ib<br>
> --servicenode=10.2.1.205@o2ib --FSNAME=HOME --mgs /dev/mapper/mpathc<br>
><br>
> - verify if /mdt directory exists<br>
><br>
> On Wed, Nov 1, 2017 at 6:16 AM Raj <<a href="mailto:rajgautam@gmail.com" target="_blank">rajgautam@gmail.com</a>> wrote:<br>
><br>
>> What options in mkfs.lustre did you use to format with lustre?<br>
>><br>
>> On Wed, Nov 1, 2017 at 6:14 AM Parag Khuraswar<br>
>> <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com" target="_blank">parag_k@citilindia.com</a>> wrote:<br>
>><br>
>> Hi Raj,<br>
>><br>
>> Yes, /dev/mapper/mpatha available.<br>
>><br>
>> I could format and mount using ext4.<br>
<br>
>><br>
>> Regards,<br>
>><br>
>> Parag<br>
>><br>
>> FROM: Raj [mailto:<a href="mailto:rajgautam@gmail.com" target="_blank">rajgautam@gmail.com</a>]<br>
>> SENT: Wednesday, November , 2017 4:39 PM<br>
>> TO: Parag Khuraswar; Lustre discussion<br>
>> SUBJECT: Re: [lustre-discuss] mdt mounting error<br>
>><br>
>> Parag,<br>
>> Is the device /dev/mapper/mpatha available?<br>
>> If not, the multipathd may not have started or the multipath<br>
>> configuration may not be correct.<br>
>><br>
>> On Wed, Nov 1, 2017 at 5:18 AM Parag Khuraswar<br>
>> <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com" target="_blank">parag_k@citilindia.com</a>> wrote:<br>
>><br>
>> Hi,<br>
>><br>
>> I am getting below error while mounting mdt. Mgt is mounted.<br>
>><br>
>> Please suggest<br>
>><br>
>> [root@mds2 ~]# mount -t lustre /dev/mapper/mpatha /mdt<br>
>><br>
>> mount.lustre: mount /dev/mapper/mpatha at /mdt failed: No such file<br>
>> or directory<br>
>><br>
>> Is the MGS specification correct?<br>
>><br>
>> Is the filesystem name correct?<br>
>><br>
>> If upgrading, is the copied client log valid? (see upgrade docs)<br>
>><br>
>> Regards,<br>
>><br>
>> Parag<br>
>><br>
>> _______________________________________________<br>
>> lustre-discuss mailing list<br>
>> <a href="mailto:lustre-discuss@lists.lustre.org" target="_blank">lustre-discuss@lists.lustre.org</a><br>
>> <a href="http://lists.lustre.org/listinfo.cgi/lustre-discuss-lustre.org" rel="noreferrer" target="_blank">
http://lists.lustre.org/listinfo.cgi/lustre-discuss-lustre.org</a><br>
<br>
</blockquote>
</div>
</div>
</div>
</div>
</span>
</body>
</html>