<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1252">
</head>
<body style="word-wrap: break-word; -webkit-nbsp-mode: space; -webkit-line-break: after-white-space; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 14px; font-family: Calibri, sans-serif;">
<div>What Lustre version and kernel version are you using?</div>
<div><br>
</div>
<div>I've seen issues with Lustre 2.7 and CentOS 7.4 where this happened.</div>
<div><br>
</div>
<div>-Ben Evans</div>
<div><br>
</div>
<span id="OLK_SRC_BODY_SECTION">
<div style="font-family:Calibri; font-size:11pt; text-align:left; color:black; BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-BOTTOM: 0in; PADDING-LEFT: 0in; PADDING-RIGHT: 0in; BORDER-TOP: #b5c4df 1pt solid; BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-TOP: 3pt">
<span style="font-weight:bold">From: </span>lustre-discuss <<a href="mailto:lustre-discuss-bounces@lists.lustre.org">lustre-discuss-bounces@lists.lustre.org</a>> on behalf of parag_k <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com">parag_k@citilindia.com</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Date: </span>Wednesday, November 1, 2017 at 12:41 PM<br>
<span style="font-weight:bold">To: </span>"Mohr Jr, Richard Frank (Rick Mohr)" <<a href="mailto:rmohr@utk.edu">rmohr@utk.edu</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Cc: </span>Lustre discussion <<a href="mailto:lustre-discuss@lists.lustre.org">lustre-discuss@lists.lustre.org</a>><br>
<span style="font-weight:bold">Subject: </span>Re: [lustre-discuss] mdt mounting error<br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>
<div>
<div>Hi, </div>
<div><br>
</div>
<div><br>
</div>
<div>Yes mgt was mounted when i tried mdt mounting. Mgt got mounted smoothly.</div>
<div>Firewall is disabled.</div>
<div><br>
</div>
<div id="composer_signature">Regards,
<div>Parag</div>
</div>
<div><br>
</div>
<div style="font-size:100%;color:#000000"><!-- originalMessage -->
<div>-------- Original message --------</div>
<div>From: "Mohr Jr, Richard Frank (Rick Mohr)" <<a href="mailto:rmohr@utk.edu">rmohr@utk.edu</a>>
</div>
<div>Date: 01/11/2017 9:01 pm (GMT+05:30) </div>
<div>To: Parag Khuraswar <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com">parag_k@citilindia.com</a>>
</div>
<div>Cc: Raj <<a href="mailto:rajgautam@gmail.com">rajgautam@gmail.com</a>>, Lustre discussion <<a href="mailto:lustre-discuss@lists.lustre.org">lustre-discuss@lists.lustre.org</a>>
</div>
<div>Subject: Re: [lustre-discuss] mdt mounting error </div>
<div><br>
</div>
</div>
<br>
> On Nov 1, 2017, at 7:18 AM, Parag Khuraswar <<a href="mailto:parag_k@citilindia.com">parag_k@citilindia.com</a>> wrote:<br>
>  <br>
> For mgt <br>
> mkfs.lustre --servicenode=10.2.1.204@o2ib --servicenode=10.2.1.205@o2ib --mgs /dev/mapper/mpathc<br>
>  <br>
> For mdt<br>
> mkfs.lustre --fsname=home --mgsnode=10.2.1.204@o2ib --mgsnode=10.2.1.205@o2ib --servicenode=10.2.1.204@o2ib --servicenode=10.2.1.205@o2ib --mdt --index=0 /dev/mapper/mpatha<br>
> <br>
<br>
Did you mount the mgt before trying to mount the mdt?  If so, did you get any errors when trying to mount the mgt?<br>
<br>
Another thing to check is firewall settings.  If there are firewall rules blocking any traffic, that could cause a problem.<br>
<br>
--<br>
Rick Mohr<br>
Senior HPC System Administrator<br>
National Institute for Computational Sciences<br>
<a href="http://www.nics.tennessee.edu">http://www.nics.tennessee.edu</a><br>
<br>
</div>
</div>
</span>
</body>
</html>